Elstor teollisuushöyryn tuotannon pilottilaitos saavutti 12:n kuukauden käyttöiän asiakaskäytössä – höyryä ilman hiilidioksidipäästöjä ja edullisemmin kuin fossiilisilla polttoaineilla.

Patentoidun ratkaisun pilottilaitos on toiminut nyt 12:n kuukautta teollisuusasiakkaan elintarvikeyrityksen Kaskein Marja Oy:n prosessissa Lappeenrannassa ja tästä ajasta 9 kuukautta…

Patentoidun ratkaisun pilottilaitos on toiminut nyt 12:n kuukautta teollisuusasiakkaan elintarvikeyrityksen Kaskein Marja Oy:n prosessissa Lappeenrannassa ja tästä ajasta 9 kuukautta se on ollut asiakkaan päähöyryntuottoratkaisu korvaten maakaasun polton höyryn tuotannossa.

Elstor ratkaisulla voidaan korvata fossiilisen polttoaineen (maakaasu, nestekaasu, öljy) käyttö höyryn tuotannossa, ja mikä tärkeää, samalla kustannuksia säästäen. Lisäksi ratkaisu toimii sähkön kysyntäjoustoon erinomaisesti tuoden lisähyötyjä niin taloudellisesti kuin sähköverkon hallintaan.

Tärkeimmät kriteerit teollisuudessa uusien teknologisten tuotantoratkaisujen investointipäätöksissä Elstor Oy:n kokemuksen mukaan ovat (ja tässä järjestyksessä):

  1. Luotettavuus
  2. Höyryn laatu
  3. Kustannussäästöt
  4. Päästövähennykset (hiilidioksidi- ja hiukkaspäästöt)

Nyt tämän höyrypilottilaitoksen pitempiaikaiset käyttökokemukset osoittavat, että nämä kaikki kriteerit toteutuvat Elstor -ratkaisulla.

Kaskein Marja Oy:n varatoimitusjohtaja Pekka Koivisto: ”Elstor-ratkaisun avulla yrityksemme on voinut lopettaa maakaasun käytön höyryn tuotannossa kokonaan,” hän kuvailee yhteisprojektia menestykseksi. ”Tällä hetkellä tuotamme ja käytämme tällä uudella laitteistolla tuotettua höyryä saman määrän kuin aiemmin käytössä olleella kehittimellä. Uuden ratkaisun merkitys on suuri ja jatkaa kasvuaan vuosittain. Laitteistoa on mahdollisuus laajentaa myös vielä kiinteistön ja käyttöveden lämmittämiseen.”

Höyryä tarvitaan laajalti teollisuuden eri prosesseissa. Tällä hetkellä esimerkiksi elintarviketeollisuudessa, leipomoissa, juomateollisuudessa ja pesuloissa prosesseissa tarvittava höyry tuotetaan hyvin laajasti fossiilisia polttoaineita polttamalla, joten tällä ratkaisullamme luomme mahdollisuuden päästä hiilidioksidi- ja hiukkaspäästöistä eroon samalla kustannuksia säästäen.

Lisätiedot:
Tuomo Honkamäki, myyntipäällikkö, Elstor Oy, tuomo.honkamaki@elstor.fi, p. 040-8604051
Kari Suninen, toimitusjohtaja, Elstor Oy, kari.suninen@elstor.fi, p. 040-5583706
Pekka Koivisto, varatoimitusjohtaja, Kaskein Marja Oy, pekka.koivisto@polarica.com

Lue seuraavaksi