Elstor toimittaa lämpövaraston kaukolämmöntuotantoon

Lappeenrannan lämpövoima Oy:lle toimitettavan Elstor-järjestelmän asennustyö on jo hyvässä vauhdissa. Elstorin järjestelmä asennetaan Selkäharjun kaukolämpölaitoksen yhteyteen. Varastokapasiteetti luo lisäjoustoa kaukolämpöverkkoon…

Lappeenrannan lämpövoima Oy:lle toimitettavan Elstor-järjestelmän asennustyö on jo hyvässä vauhdissa. Elstorin järjestelmä asennetaan Selkäharjun kaukolämpölaitoksen yhteyteen. Varastokapasiteetti luo lisäjoustoa kaukolämpöverkkoon ja mahdollistaa lämmöntuotannon fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämistä. Fossiilisista polttoaineista luopuminen vähentää riippuvaisuutta tuontipolttoaineista.

”Lämpöakku korvaa maakaasua ja sen arvioidaan vähentävän vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä yli 300 tCO2e”, kertoo Lappeenrannan kaupungin asiantuntija Miika Alatalo.

”Elstorin varastokapasiteetin ansiosta lämpö voidaan tuottaa silloin, kun sähköstä on ylitarjontaa ja purkaa juuri silloin, kun kaukolämpöverkko vaatii. Näin pystytään tasaamaan sähköverkon toimintaa. Elstorin laite mahdollistaa Selkäharjun kaukolämpöverkon laajentamisen uuden nykyaikaisen ja kustannustehokkaan tuotantolaitoksen myötä”, kertoo Lappeenrannan Lämpövoima Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Kovanen.

Lue seuraavaksi