Myytinmurtajien juontaja Jamie Hyneman vieraili Elstorilla.

Myytinmurtajien juontajana yhdessä Adam Savagen kanssa toiminut Jamie Hyneman vieraili Elstorilla Lappeenrannassa 27.5.2022. Hyneman on maailmanlaajuisesti tunnettu suurta suosiota saaavuttaneesta…

Myytinmurtajien juontajana yhdessä Adam Savagen kanssa toiminut Jamie Hyneman vieraili Elstorilla Lappeenrannassa 27.5.2022.

Hyneman on maailmanlaajuisesti tunnettu suurta suosiota saaavuttaneesta Myytinmurtajat -ohjelmasta, jonka tarkoituksena on tehdä kokeita suosittujen myyttien todistamiseksi tai kumoamiseksi. Hyneman omistaa myös mainosten ja elokuvien erikoistehosteisiin erikoistuneen M5 Industriesin. Hyneman on kehittänyt myös ainutlaatuisia esineitä, kuten erityisen 7Up-koneen ja eksklusiivisen kengän Nikelle. Vierailu Lappeenrannan ”Tulevaisuuden tehtaalla” oli osa hänen merkittävien haasteiden ratkaisijoiden tukemisreissua.

Kuvia vierailusta ohessa.

Jamie Hyneman sanoi, että keskustelu oli avartava, ja että hän oli vaikuttunut innovaatioista. Arvostettu vieras ilmaisi tukensa ratkaisuille, jotka korjaavat 2000-luvun ongelmia.

Elstorin toimitusjohtaja Kari Suninen esitteli Elstorin sähkönvarastointiratkaisun, joka varastoi päästötöntä sähköä lämpöenergiaksi ja siten korvaa fossiilisia polttoaineita lämmön ja höyryn tuotannossa kustannustehokkaasti. Päästöttömän sähkön varastointi lämpöenergiana oli Elstorin esittelemä konsepti.

Afstorin toimitusjohtaja Ari Piispanen kertoi, kuinka Afstor-aurinkolieden tuottama sähkö ja sen sisäänrakennettu internetyhteys voivat mahdollistaa tiedonhaun, uusien oppimateriaalien käytön ja etäopiskelun Afrikan syrjäisellä maaseudulla. Liesi eliminoi myös avotulen savusta aiheutuvat merkittävät terveyshaitat, säästää lieden käyttäjien rahaa ja luo siten mahdollisuuden toimeentulon kehittämiseen.

Soletair Powerin toimitusjohtaja Petri Laakso kertoi Jamie Hynemanille teknologiasta hiilidioksidin talteenottamiseksi suoraan ilmasta. Hiilidioksidi voidaan ottaa talteen suoraan asennuspaikalta Soletair Powerin konttiratkaisulla tai se voidaan myös integroida rakennuksen olemassa oleviin ilmanvaihtojärjestelmiin, mikä tuo rakennukselle päästövähennyshyötyjä sekä asukkaille hiilidioksidipitoista ilmaa, joka todistetusti parantaa kognitiivisia toimintoja. Petri kertoi strategioista hiilidioksidin talteenottoratkaisujen integroimiseksi liikerakennuksiin ympäri maailmaa.

Tietoja Jamiesta:

Jamie Hyneman ja Adam Savage kuvasivat yhdessä noin 248 jaksoa suosittua Myytinmurtajat -sarjaa. Yli 1000 myyttiä osoittautui todeksi tai murtui. Hyneman opetti Academy of Art Universityssä San Franciscossa ja on California Science Teachers Associationin elinikäinen kunniajäsen. Hän on työskennellyt sukeltajana, kapteenina ja betonitarkastajana ja pitää nyt luentoja yliopistoissa ympäri maailmaa, M5 Industriesin omistajatehtäviensä ohella. Jamie Hyneman on nimitetty LUT-yliopiston työelämäprofessoriksi viisivuotiseksi toimikaudeksi 15.11.2021 – 14.11.2026.

Lue seuraavaksi