Yritys & Tiimi

Laaja osaaminen monilta teollisuuden sektoreilta

Windmills at sunset

Keitä olemme

Päästöttömän tulevaisuuden suunnannäyttäjä

Olemme edelläkävijä muutoksessa, joka vaikuttaa aluksi fossiilisten polttoaineiden käyttöön teollisuuden höyryntuotannossa, ja laajenee pikkuhiljaa kohti monipuolisempia käyttökohteita. Tulemme olemaan merkittävä osa sähköverkon kulutusjoustokapasiteettia. Tarjoamme mahdollisuuden uusiutuvien energianlähteiden jatkuvalle kasvulle luomalla joustoa sähköverkkoon.

Elstor energy storage container from inside

Tarinamme

Tutkimuksesta toimivaksi yritykseksi

Tarinamme alkoi vuonna 2016, kun LUT yliopiston energiatehokkuuden professori Jero Ahola ja Lappeenrantalainen sarjayrittäjä Ari Piispanen tutkivat vaihtoehtoisia ratkaisuja energian varastointiin.

Sähkökemiallisten akkujen hinnat ovat liian korkeat taloudellisesti kannattavaan varastointiin, ja niiden vaatimat raaka-aineet ovat harvinaisia sekä kalliita. Teollisuushöyryn tuotantoon käytetään erittäin paljon fossiilisia polttoaineita, ja siksi höyryn tuotanto onkin vielä toistaiseksi kalliimpaa kuin sähkön tuotanto.

Tutkimuksen tuloksena perustettiin lämpöenergian varastointiin keskittyvä yritys Elstor Oy heinäkuussa 2017. Energiavaraston kehitystyö on käynyt kuumana aina sen jälkeen ja jatkuu edelleen. Nykyinen teollisuuden käytössä toimivaksi todistettu varastoratkaisumme on ollut käytössä vuodesta 2021 alkaen.

Käyttökokemukset laitteistamme ovat olleet positiivisia. Ensimmäisten pilottien ja kaupallisten toteutusten avulla olemme kehittäneet laitteen nykymuotoonsa – toimivaksi, kannattavaksi ja kestäväksi.

2017
Perustettu
Elstor on perustettu tutkimuksen tuloksena yhteistyössä sarjayrittäjä Ari Piispasen sekä LUT yliopiston professori Jero Aholan toimesta
12
Työntekijää
Elstorin työntekijät ovat jokainen oman alansa ammattilaisia. Työntekijöiltä löytyy osaamista teknologiayritysten maailmasta vuosikymmenien ajalta. Elstor tekee läheistä yhteistyötä LUT-yliopiston kanssa opinnäytetöiden sekä opiskelijoiden työllistämisen muodossa.
<4 M€
Ilmastorahastolta saatua pääomalainaa
Elstor Oy oli toinen ilmastorahaston rahoituskohde. Rahoituksen avulla voidaan vauhdittaa Elstorin liiketoiminnan kehitystä sekä suomalaisen teollisuuden päästövähennyksiä.

Elstor tiivistetysti:

Tehtävä

Tarkoituksemme on hillitä ilmastonmuutosta ja luoda nollapäästöinen yhteiskunta kustannustehokkaasti

Visio

Visiomme on olla päästöttömän tulevaisuuden suunnannäyttäjä.

Askel askeleelta

Elstorin tarina etenee suunnitelmien mukaan askel kerrallaan eteenpäin kohti nollapäästöistä teollisuussektoria.

Arvot

Innovaatiot + Luotettavuus + Asiakastyytyväisyys + Yhdessä enemmän

Tiimi

Matti Ruohio

Asennukset

Vertti Wickström

Sähkötöiden johtaja

Töihin Elstorille

Kiinnostaako sinua olla osana kehittämässä uutta teknologiaa ja edistämässä teollisuuden vihreää siirtymää? Ota yhteyttä mikäli kiinnostuksesi heräsi!

Valmis muutokseen?

Näin muutamme prosessisi fossiilittomaksi

Puhdas sähkö on kustannustehokas vaihtoehto fossiilisille polttoaineille Elstorin lämpövaraston ansiosta. Varaston tekniset tiedot vaihtelevat kohteittain, mutta päästöttömyys säilyy. Ota yhteyttä niin teemme teidän käyttöönne räätälöidyn järjestelmän kannattavuuslaskelmat.

Elstor energy storage container

Tutustu seuraavaksi

Referenssit & uutiset