Oy Roberts Ab

Turkulainen elintarvikeyhtiö Oy Roberts Ab ottaa tuotantoprosessissaan käyttöön Lappeenrantalaisen Elstor Oy:n kehittämän ratkaisun, joka mahdollistaa höyryn tuottamisen ilman hiilidioksidi- ja…

 • Perusyksikkö 5 MWh varastokapasiteetilla
 • Tulee korvaamaan maakaasua prosessihöyryn tuotannossa
 • Vuosittainen päästövähennys arviolta noin 340 tonnia

Turkulainen elintarvikeyhtiö Oy Roberts Ab ottaa tuotantoprosessissaan käyttöön Lappeenrantalaisen Elstor Oy:n kehittämän ratkaisun, joka mahdollistaa höyryn tuottamisen ilman hiilidioksidi- ja hiukkaspäästöjä. Laitteen on määrä valmistua 2024 vuoden aikana.


Oy Roberts Ab investoi vähentääkseen toimintansa aiheuttamaa ympäristökuormaa ja luopuu höyrytuotannossa fossiilisista polttoaineista. Ratkaisu mahdollistaa höyryn tuotannon päästöttömästi, kustannustehokkaasti ja hiilivapaasti. Tämä on mielestäni sekä välttämätön että innostava investointi tulevaisuuteen, Oy Roberts Ab:n toimitusjohtaja Mikko Roberts kertoo.

Uudenlainen ratkaisu varastoi sähkön kustannustehokkaasti lämpöenergiaksi

Teollisuuden eri toimialat tarvitsevat höyryä. Höyry tuotetaan tavallisesti fossiilisilla polttoaineilla, sillä kustannustehokasta vaihtoehtoa ei aiemmin ole markkinoilla ollut. Vastuullisuuden ja päästövaikutusten korostuminen vauhdittaa kiinnostusta Elstor Oy:n kehittämää ratkaisua kohtaan.

Elstor Oy:n kehittämässä ratkaisussa fossiilinen polttoaine korvataan fossiilivapaasti tuotetulla sähköllä. Sähköenergia varastoidaan lämpövarastoon, josta se edelleen puretaan höyrynä tuotantoprosessiin haluttuina aikoina ja haluttuina määrinä. Lämpöakun automaattinen lataus tapahtuu vuorokauden alhaisimpien sähkötuntihintojen aikana, tämä takaa samalla myös kustannustehokkuuden. Koska Elstor -ratkaisun prosessissa ei tapahdu polttoa, niin siitä ei vapaudu CO2- eikä hiukkaspäästöjä.

Lisäksi, Elstor -järjestelmän valmistuksen aikana syntyneet CO2-päästöt on kompensoitu ratkaisun puolen vuoden käytöllä.
– Olemme tyytyväisiä, että Oy Roberts Ab ottaa ensimmäisten elintarvikeyhtiöiden joukossa päästöttömän höyryratkaisumme käyttöön, toteaa Elstorin toimitusjohtaja Kari Suninen.
Robertsin investointihanke sai Business Finlandin energiatehokkuuden parantamisen ja uuden teknologian investointitukea.

27.6.2023 klo 13:00


Lisätiedot:
Oy Roberts Ab
Mikko Roberts, toimitusjohtaja
+358 400 630 227
mikko.roberts@roberts.fi

Elstor Oy
Kari Suninen, toimitusjohtaja
+358 40 5583706
kari.suninen@elstor.fi

Linkit:
www.roberts.fi
www.elstor.fi

Lisätietoja yrityksistä:

Oy Roberts Ab
Roberts on yli satavuotias suomalainen perheyritys, jolla on pitkä historia elintarvikealalla. Laatutietoisille kuluttajille tarjoamme innovatiivisia, kokonaisista marjoista valmistettuja, terveellisiä, hyvänmakuisia ja helppokäyttöisiä Berrie-tuotteita sekä korkealaatuisia hilloja, marmeladeja ja täytteitä leipomo- ja horeca-alan ammattilaisille sekä suomalaiselle vähittäiskaupalle ja vientiin.
Viemme tuotteitamme useisiin maihin ja olemme voittaneet monia kansainvälisiä innovaatiomainintoja. Kaikki yllämainitut tuotteemme valmistetaan omalla tehtaallamme Turussa. Laatujärjestelmällemme on myönnetty BRC-sertifikaatti.

Referenssit

790 t / v
poistettuja hiilidioksidipäästöjä

Herkkumaa

 • Tuplayksikkö 10 MWh varastokapasiteetilla
 • Korvattu kevyt polttoöljy prosessihöyryntuotannossa täysin
 • Vuosittainen päästövähennys 790 tonnia
320 t/v
poistettuja hiilidioksidipäästöjä

Lappeenrannan Lämpövoima

 • Perusyksikkö 5 MWh varastokapasiteetilla
 • Korvaa maakaasua paikallisen kaukolämmön tuotannossa
 • Vuosittainen päästövähennys 320 tonnia
< 300 t / v
poistettuja hiilidioksidipäästöjä

Kaskein Marja

 • Perusyksikkö 5 MWh varastokapasiteetilla
 • Korvaa maakaasun käyttöä höyryntuotannossa
 • Päästövähennyspotentiaali jopa 300 tonnia vuodessa
Elstor logo
340 t / v
poistettuja hiilidioksidipäästöjä

Oy Roberts Ab

 • Perusyksikkö 5 MWh varastokapasiteetilla
 • Tulee korvaamaan maakaasua prosessihöyryn tuotannossa
 • Vuosittainen päästövähennys arviolta noin 340 tonnia